Award voor 150 Jaar Stad & Stork

De presentatie van 150 Jaar Stad & Stork georganiseerd door HeArtrGallery heeft een zilveren Indigo Award gewonnen. De Award worden jaarlijks gehouden waarbij initiatieven in steden over de hele wereld kunnen meedingen naar de prijs. Het werk wordt beoordeeld door een internationale jury die uitgekozen wordt vanwege haar innovatieve bijdragen in de digitale ontwerpwereld. Het evenement wordt wereldwijd gepromoot via het uitgebreide netwerk van de organisatie.

Het concept is bedacht door Jan Noltes, namens HeArtGallery, en is vormgegeven door de ontwerpers van bureau BERT uit Enschede en uitgevoerd door Duotone uit Hengelo. Doel van HeArtGallery was om in het kader van 150 jaar Stork een bijdrage te leveren aan dit jubileum. Het was voor Noltes al jaren een doorn in het oog dat met deze locatie niet meer gedaan was dan een lichtwand die van kleur veranderde. Dagelijks passeren duizenden mensen de enorme vitrines en daar ligt een fantastische uitdaging. Daar moest meer mee te doen zijn. HeArtgallery wilde met deze presentatie laten zien welke invloed Stork heeft gehad, en nog heeft, op het sociaal culturele leven in Hengelo.

De NS was direct enthousiast en gaf haar volledige medewerking aan het project. Het project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Pilot Spontane Binnenstad een initiatief van de provincie in samenwerking met de gemeente Hengelo maar ook de Fuldauerstichting, het SIOCH en Centrum Management Hengelo. De presentatie zal zeker nog tot het einde van het jaar blijven maar HeArtGallery is al wel druk bezig met een volgende invulling om de bijzonderheden van Hengelo te delen met de reiziger.